Introductie

Welkom

Welkom op de webshop en winkel voor lichtkoepels van uitmuntende kwaliteit voor een goede prijs.

Kunststof lichtkoepels

De kunststof lichtkoepels bestaan in verschillende materialen en uitvoeringen. Dit zorgt ervoor dat we meer dan 3000 varianten kunnen aanbieden. Maar wanneer kiest u nu welke uitvoering?

Dit hangt natuurlijk af van wat u als klant wenst. Is het esthetische belangrijker dan de isolatiewaarde? Of moet de lichtkoepel helder zijn of opaal?

Kies de gewenste vorm

Budgetkoepel.nl biedt verschillende vormen aan binnen het gamma
kunststof lichtkoepels. Ons grootste aanbod bestaat uit bolvormige lichtkoepels. Zij hebben het grote voordeel dat ze zelfreinigend zijn.

De piramidevormige lichtkoepel wordt dan weer gekozen voor het esthetische aspect. De lichtkoepel biedt immers een fraai uitzicht aan het volledige dak.

Kies de juiste afmeting in onze webshop winkel

Budgetkoepel.nl biedt meer dan 100 verschillende afmetingen aan: rechthoekig, vierkant en zelfs rond.

Kies voor een hoge isolatiewaarde aan de hand van aantal wanden

Uw project is een gebouw met hoge isolatie eisen? Kies voor een lichtkoepel met meerdere wanden of de EP-versie.

De Ut-waarde van de lichtkoepel hangt af van het aantal schalen waaruit de lichtkoepel bestaat. Hoe meer schalen, hoe lager de Ut waarde en dus hoe beter isolerend. We bieden enkelwandige lichtkoepels (minst isolerend) tot dubbel-, drie-, vier- en vijfwandige lichtkoepels (meest isolerend) aan.

EP staat dan weer voor Energy Profit. We bieden zowel EP aan bij onze acrylaat lichtkoepels als bij de polycarbonaat lichtkoepels.

De benaming “EP 10” lichtkoepel duidt op de dikte van de 4-wandige polycarbonaat spouwplaat van 10 mm. Door deze opbouw is het geheel 6-wandig en superisolerend.

 

Kies acrylaat/polycarbonaat of polycarbonaat met heatstop

Acrylaat of PMMA (polymethylmetacrylaat) is een zeer transparante en slagvaste kunststof. De slagvastheid van acrylaat is 10 x hoger dan die van glas met een vergelijkbare dikte. Naast deze slagvastheid, biedt de acrylaat lichtkoepel ook de voordelen van transparantie en bestandheid tegen UV-licht.

De polycarbonaat lichtkoepel heeft een buitenschaal van PC (polycarbonaat) en is altijd voorzien van een UV-beschermende coëxtrusielaag. Daardoor blijft de lichtkoepel zijn kleur en lichttransmissie behouden. Deze lichtkoepel wordt ook de pantserkoepel genoemd omdat hij zeer slagvast is (250 x hoger dan glas). Deze lichtkoepel garandeert ook de 1200 joule
doorvalveiligheid.

U verkiest een zo laag mogelijke doorgang van zonne-energie?
Ga voor de heatstop versie!
Een heatstop laag is geëxtrudeerd in de massa van de buitenste polycarbonaat schaal en reflecteert 49 % warmtestralen terug (dit is 24 % meer dan bij een heldere lichtkoepel). Heatstop heeft als gevolg dat de buitenwand opaal parelmoer getint is.

Helder of opaal?
De EP en heatstop lichtkoepels zijn enkel beschikbaar in opale uitvoering, wat zorgt voor een meer egale lichtspreiding. Uiteraard biedt Lichtkoepelshop ook een uitgebreid aantal lichtkoepels aan in heldere uitvoering, onafhankelijk of de schaal in acrylaat is of in polycarbonaat.

Neem ook ons een kijkje op onze andere pagina’s, winkel en webshops;

www.unaplex.nl

www.unaplex.be

www.unaplex-business.nl

www.lichtkoepel.shop